Készház, környezetbe komponálva

 

Az újonnan épülő készháznak vagy nevezzük gyorsháznak számtalan előnye van. A kiváló hőszigetelésből adódóan egy alacsony energiaigényű házat kapunk, mi az egyre bizonytalanabbá váló energia árak mellett hozzájárul a család anyagi biztonságérzetéhez. Biztos lehet benne, hogy a felhasznált környezetbarát és egészségre ártalmatlan anyagok nem szaporítják tovább az amúgy is rohamosan növekvő allergiások és rákbetegek számát. Egy modern készház tulajdonosának nyugodt a lelkiismerete, hogy saját lehetőségeihez képest tett valamit a bolygónk klímájáért.

De ezen túl további előnyöket is biztosít. Például azt, hogy személyre illetve családra szabható. Ha végiggondolja, egy jó házat építeni nem is olyan egyszerű dolog. Számtalan körülmény, a szükséges lakóterület, az anyagi lehetőségek, a ház ízléses és vonzó megjelenése, a telek elhelyezkedése, sokszor az építési hatóság helyi előírásai mind olyan irányba mutatnak amik inkább hátráltatják mintsem elősegítik az ügyet. Ellentétben az amerikai családokkal, amelyek a statisztikák szerint az évek alatt 12-15 alkalommal is költöznek, mi magyarok nem vagyunk ennyire mobilak. Tehát lényegesen nagyobb szerepe van az átgondolt tervezésnek. A típustervek és elkészült minták áttanulmányozása után leglényegesebb dolog a párbeszéd az építtető és a tervező között. Párbeszéd, ahol először még a skiccek és vázlatok megrajzolása előtt beidegződéseket, esetleges hamis információkat és sztereotípiákat kell eltávolítani amelyek az elképzelések gátjává válhatnak.

Párbeszéd ami az alapja a lehetőségek felmérésének, a kialakult szokások és pillanatnyi valamint hosszú távú igének egyeztetésének, a  harmónia megteremtésének.

Ehhez próbálunk meg partner lenni Önnek, kérem nézze át anyagunkat.

                       

 

Horváth Ernő

 

Vissza az előző oldalra                Vissza a lap elejére               Akciós oldalunk               Tovább a következő oldalra